Gladheidbestrijding 2016-2017

Vanaf 14 november 2016 start het nieuwe strooiseizoen. We hebben het afgelopen strooiseizoen geëvalueerd en dit leidde tot kleine aanpassingen. Net zoals vorig jaar strooien wij gelijktijdig met omliggende gemeenten en de provincie Overijssel bij verwachte gladheid.

Wij strooien primaire wegen voor hulpverleningsdiensten, hoofdfietspaden, wegen voor openbaarvervoerslijnen en  toegangen tot medische posten vóórdat het glad kan worden. Strooibeurten kunnen plaatsvinden op elk tijdstip van de dag/nacht.

Wilt u weten welke wegen wij preventief strooien?

Kijk voor een actueel overzicht van wegen in het Digitaal Loket.  Bij extreme gladheid (langdurige sneeuwval en bij ijzel) strooien wij alsnog andere wegen in onze gemeente (achteraf).

Wat kunt u zelf doen tegen gladheid?

  • Zorg dat uw auto zoveel mogelijk in de parkeervakken staat of als dit mogelijk is op uw eigen terrein/oprit.
  • Probeer uw stoep zoveel mogelijk sneeuw- en ijsvrij te maken en te houden. Veeg het sneeuw/ijs richting uw eigen tuin, zodat straatkolken vrij blijven en het water goed weg kan spoelen bij dooi.
  • Zorg voor goede banden (bij voorkeur winterbanden) met juiste spanning en goed profiel, als u met de auto de weg op moet. Voldoende ruitenvloeistof en schone ramen zijn ook een must voor goed zicht.

Wij zijn er klaar voor, u ook?

Deel dit
Mail
Bellen