Aanpassingen Fietsnetwerk Salland

Het fietsnetwerk Salland is volop in beweging. Vanaf 1 november wordt het Fietsnetwerk in Salland verbeterd.

Nieuwe fietsroutes

Er verschijnen een aantal nieuwe fietsroutes: een Rondje Salland, een Rondje Deventer en een Rondje Sallandse Heuvelrug. U herkent de fietsroutes aan thema routeborden. Op dit moment worden de routebordjes verplaatst en vervangen. Dit kan tijdens de werkzaamheden voor onduidelijkheid zorgen, maar uiteindelijk dragen de nieuwe routes bij aan meer fietsplezier. De werkzaamheden op de Sallandse Heuvelrug zijn inmiddels afgerond.

Ga goed voorbereid op pad

Vanwege de werkzaamheden zijn sommige routes op dit moment omgeleid. Gaat u een route fietsen? Kijk dan eerst op de website Salland Natuurlijk Gastvrij of op Twitter (@SallandTourist). Hier vindt u actuele informatie over de omleidingen en aanpassingen.

Hebt u een fietskaart? Dan is uw fietskaart voor de gehele regio niet meer actueel. Op de website Salland Natuurlijk Gastvrij kunt u een nieuwe fietskaart downloaden. De nieuwe fietskaart verschijnt begin volgend jaar.

Kwaliteits Impuls Routestructuren

Het aanpassen van het fietsnetwerk is onderdeel van het Kwaliteits Impuls Routestructuren (KIR) waarin de gemeente, de provincie Overijssel met de regio’s samenwerken. Bij het nieuwe fietsnetwerk stonden een aantal uitgangspunten centraal:

  • een betere verbinding tussen de dorpen en het buitengebied;
  • via mooie paden dorpen en steden doorkruisen;
  • integreren van nieuwe fietspaden, belevenisplekken en vrijetijdslocaties;
  • creëren van betere verbindingen langs water en over bijzondere erven in het buitengebied;
  • oplossen van knelpunten;
  • waar mogelijk vermijden van rijks- en provinciale wegen; en
  • creëren van betere aansluitingen met naburige regio’s.
Deel dit
Mail
Bellen