Leerlingen Ter Stege school maken kennis met de gemeente

We vinden het als gemeente belangrijk om contact te hebben met onze inwoners… ook met de allerkleinsten. Daarom kwamen maandag 3 oktober ruim 25 leerlingen van basisschool Ter Stege uit Olst kennismaken met de gemeente.

Burgemeester Ton Strien ontving de leerlingen op het gemeentehuis in Wijhe. Hij vertelde over wat de gemeente doet, ze mochten in de raadszaal kijken en in de bestuurskamer. Natuurlijk mochten de leerlingen ook de ambtsketen bekijken en vragen stellen aan de burgemeester. Kortom... een laagdrempelige kennismaking met de allerkleinsten.

Scholen brengen bezoek aan gemeente

In dit schooljaar komt iedere maand een basisschool met de onderbouwleerlingen (groep 1, 2 en 3) naar het gemeentehuis om kennis te maken. Het schooljaar erop komen de middenbouwklassen en het schooljaar erop de bovenbouwklassen. Ieder schooljaar heeft een eigen programma aangepast aan de leeftijd van de groepen. Op deze manier wil de gemeente, politiek, democratie, staatsinrichting en participatie onder de aandacht brengen bij de jeugd. Zij hebben immers de toekomst!

Deel dit
Mail
Bellen