Kinderen van obs De Peperhof op bezoek bij de burgemeester

De jeugd heeft de toekomst. Daarom vindt de gemeente Olst-Wijhe belangrijk dat ook onze jeugd weet wat de gemeente doet en wat er gebeurt in het gemeentehuis in Wijhe.

Donderdag 27 oktober ontving burgemeester Strien een groep leerlingen van obs De Peperhof uit Wijhe in de raadzaal van het gemeentehuis.

Zo’n 20 vrolijke kinderen wilden veel weten over wat de gemeente, politie en brandweer doen. Ze stelden hun vragen in de raadzaal via de geluidsinstallatie met beeldscherm aan. De burgemeester vertelde over wat de gemeente doet voor de scholen, met wegen en speelplekken. Daarna namen de kinderen en kijkje bij de paspoorten en rijbewijzen. “Het was een erg leuke morgen. Wat een enthousiaste kinderen!,” liet burgemeester Ton Strien na afloop weten.

Scholen brengen bezoek aan gemeente

In dit schooljaar komt iedere maand een basisschool met de onderbouwleerlingen (groep 1, 2 en 3) naar het gemeentehuis om kennis te maken. Het schooljaar erop komen de middenbouwklassen en het schooljaar erop de bovenbouwklassen. Ieder schooljaar heeft een eigen programma aangepast aan de leeftijd van de groepen. Op deze manier wil de gemeente, politiek, democratie, staatsinrichting en participatie onder de aandacht brengen bij de jeugd. Zij hebben immers de toekomst!

Deel dit
Mail
Bellen