Olst-Wijhe genomineerd voor Gemeentelijke Landschapsprijs 2015

Landschap Overijssel reikt jaarlijks de Gemeentelijke Landschapsprijs uit aan een gemeente die zich op een bijzondere wijze heeft ingezet voor behoud, beheer en ontwikkeling van het landschap. Olst-Wijhe is blij bij de drie genomineerden te horen.

Ook Wierden en Zwolle dingen mee naar de prijs. Op 8 oktober wordt de Gemeentelijke Landschapsprijs 2015 uitgereikt tijdens de Contactdag Gemeenten die dit jaar in de gemeente Hof van Twente is, de winnaar van de Landschapsprijs 2014. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 5000,- dat de winnende gemeente mag inzetten in een landschapsproject in de eigen gemeente. Daarnaast wordt op een prominente en voor iedereen toegankelijke plek in de gemeente een Linde geplant.

De gemeente Olst-Wijhe is volgens de jury een gemeente die haar inwoners actief betrekt bij het landschapsbeheer. In samenwerking met de andere gemeenten in Salland zet Olst-Wijhe zich actief in op het stimuleren van zogenoemde buurtcontracten. Met het uitreiken van deze prijs wil Landschap Overijssel gemeenten stimuleren om zich extra in te zetten voor de kwaliteit van het landschap. De Landschapsprijs wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Deel dit
Mail
Bellen