Tijdelijke uitrijhelling voor aanleg Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld bij Het Anem

Aan de westzijde van de IJssel, tussen Veessen en Wapenveld realiseert Aannemerscombinatie IJsselweide de Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld.

Onderdeel van dit project is het verleggen en aanleggen van wegen en fietspaden. Voor deze aanleg is asfalt nodig. Normaal gesproken vervoert IJsselweide met haar eigen veerpont vanaf de IJsselcentrale. Voor asfalt is dit geen optie, omdat de transporttijd dan te lang is en de kwaliteit van het asfalt niet verzekerd kan worden. Vanaf medio september kunnen asfaltauto's vanaf de parkeerplaats aan de kant van de uiterwaarden bij het Anem via een tijdelijke bouwweg (rijplatenbaan) naar de oever van de IJssel rijden en met de veerpont overvaren naar de laad- en loswal van de Aannemerscombinatie IJsselweide ter hoogte van Marle.

In overleg met de gemeente Olst-Wijhe, provincie Overijssel, Rijkswaterstaat, Waterschap Groot Salland en Staatsbosbeheer, is besloten deze tijdelijke weg met uitrijhelling te realiseren. De uitrijhelling is tijdelijk en zal ongeveer 50 à 60 werkdagen gebruikt worden. Per dag zullen er niet meer dan 32 transporten zijn. Buiten deze 50 à 60 werkdagen wordt de uitrijhelling niet gebruikt. Uiterlijk medio 2017 wordt deze weer verwijderd en wordt het terrein weer in de oorspronkelijke staat teruggebracht.

De Watervergunning die nodig is voor deze activiteiten wordt gepubliceerd op de site van Waterschap Groot Salland.

Meer informatie over het project Hoogwatergeul is te vinden op www.ijsselweide.com, Twitter (@hoogwatergeulVW) of Facebook (www.facebook.com/hoogwatergeulVW).

Deel dit
Mail
Bellen