Bijzondere bijstand voor kosten van huishoudelijke hulp

Kunt u door bijvoorbeeld lichamelijke beperkingen niet meer goed het huis schoonmaken en huurt u hiervoor iemand in, dan kunt u voor de kosten van de huishoudelijke hulp Bijzondere Bijstand aanvragen bij de gemeente.


De gemeente Olst-Wijhe vergoedt tot  € 15,- per uur. De Bijzondere Bijstand wordt berekend op basis van het inkomen en het vermogen (zoals het geld wat u op uw bankrekening hebt staan). Hierdoor kunnen de kosten mogelijk geheel of gedeeltelijk worden vergoed. Inwoners die met hun inkomen onder de 110% bijstandsnorm zitten kunnen de kosten volledig vergoed krijgen. Is het inkomen hoger, dan wordt gekeken welk deel van de kosten zelf naar draagkracht kan worden betaald. Het resterende deel wordt dan vergoed. Het vermogen wordt in de berekening meegewogen, maar het vermogen dat in de eigen woning zit, wordt niet meegeteld.

Rekenhulp bijzondere bestand

De gemeente Olst-Wijhe heeft een rekenhulp gemaakt waarmee inwoners kunnen uitrekenen of ze (mogelijk) in aanmerking kunnen komen voor bijzondere bijstand voor de kosten van huishoudelijke hulp.

Aanvragen

Het aanvraagformulier Bijzondere Bijstand is te downloaden via www.olst-wijhe.nl. Het aanvraagformulier ligt ook bij het klantcontactcentrum in het gemeentehuis in Wijhe of in het Holstohus in Olst.

Informatie

Voor vragen of hulp kunt u contact opnemen met het toegangsteam van de gemeente Olst-Wijhe. Zij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 uur en 10.00 uur via telefoonnummer 14 0570. Buiten deze tijden hebben zij afspraken of huisbezoeken. U kunt vragen naar Mandy Luchtenberg of Riet Huis in ’t Veld.

Deel dit
Mail
Bellen