Werkbezoek Commissaris van de Koning aan kazerne Welsum

Op woensdag 26 augustus bracht de Commissaris van de Koning, mevrouw Ank Bijleveld-Schouten, samen met haar kabinetschef, de heer Alexander Dalenoort, haar jaarlijkse officiële werkbezoek aan de Veiligheidsregio IJsselland.

Zij liet zich informeren over de actuele ontwikkelingen binnen de Veiligheidsregio (brandweer, politie, geneeskundige hulpverlening en de bevolkingszorg door gemeenten). Een specifiek onderwerp was de voorbereiding op overstromingsrisico's en de samenwerking met Waterschappen, Defensie en andere diensten.

Het werkbezoek vond plaats in de kazerne van Welsum. De Commissaris werd ontvangen door de plaatsvervangend voorzitter van de veiligheidsregio, de heer Andries Heidema (burgemeester van Deventer), de heer Ton Strien (burgemeester van Olst-Wijhe), Lieke Sievers (voorzitter Veiligheidsdirectie en Regionaal Commandant Brandweer) en Henk Schreuders (fung. secretaris van de Veiligheidsregio).

De Commissaris en de rest van het gezelschap liet rondleiden door Aart Bredenoord (groepsleider brandweerpost Welsum) en Jetse Hartmans (voorzitter dorpshuis Welsum).
Zij was zeer tevreden over de informatie die zij van de Veiligheidsregio ontving en was zeer geïnteresseerd in de manier waarop de functies van het gebouw zijn geïntegreerd. Er is een prachtige multifunctionele accommodatie ontstaan, waarin kostenbewust wordt samengewerkt, door gebruikers die elkaar versterken. De brandweer staat hiermee in het hart van de Welsumse gemeenschap en daar hoort zij ook!

Deel dit
Mail
Bellen