Leerzame bijeenkomst voor evenementenorganisaties in het kader van NIX 18

Op 28 april heeft de gemeente een interactieve Instructie Verantwoord Alcoholgebruik (IVA) georganiseerd. De instructie werd gegeven door een preventiemedewerker van Tactus Verslavingszorg.

NIX 18

Vijftien enthousiaste barvrijwilligers van vier evenementenorganisaties en een buurthuis waren hierbij aanwezig. Alle aanwezigen waren zeer tevreden met de interactieve aanpak van Tactus. De bijeenkomst stond in het teken van informatie over de drank- en horecawet en het alcoholbestuursreglement, een alcoholquiz, leeftijden van jongeren raden en vooral ervaringen uitwisselen en tips delen. De deelnemers gaan nu aan de slag om voor hun evenement samen met alle barvrijwilligers goede afspraken te maken over de verkoop van alcohol. Het is dan ook een aanbeveling voor deze organisaties om een IVA te volgen. De IVA is ook via internet te volgen.

Met de evenementenorganisaties en buurt- en dorpshuizen zijn in 2014 convenanten afgesloten met als doel ervoor te zorgen dat onze jongeren onder de achttien jaar geen alcohol kunnen kopen of gebruiken. De IVA is onderdeel van dit convenant. De gemeente Olst-Wijhe organiseert de IVA ieder jaar.

Deel dit
Mail
Bellen