Burgemeester aan het belletje trekken in Wesepe

Op donderdag 12 maart trok burgemeester Ton Strien, samen met de kinderen van de A. Bosschool in Wesepe flink aan de bel.

Foto: Belletje trekken op de A. Bosschool

Op het schoolplein maakte iedereen met toeters en bellen, deksels, fluiten en andere dingen zoveel mogelijk lawaai. En niet alleen op het schoolplein werd veel lawaai gemaakt. Samen met de Harmonie Wesepe trokken de kinderen door de straten van Wesepe. Dit deden ze voor hun leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden die daar vanwege hun handicap niet meer naar school gaan.
 
De A. Bosschool biedt ook aan kinderen met een handicap onderwijs. Zij vinden het belangrijk dat er aandacht voor is dat dit niet in alle landen vanzelfsprekend is. Naast de kinderen in Wesepe, trokken in onze gemeente ook de kinderen van de Jozefschool (Wijhe), de Willibrordschool (Olst) en de Bongerd (Boerhaar) aan de bel. En niet alleen in Nederland, maar ook ver de landsgrenzen werd er aandacht gevraagd voor kinderen en jongeren met een handicap. Want ook zij willen later als ze groot zijn iets ‘worden’ en horen gewoon naar school te gaan.

De burgemeester is trots op de deelnemende scholen en de kinderen. Zij hebben in de lessen uitvoerig aandacht besteed aan de armoedige omstandigheden waaronder vele, vele miljoenen kinderen met een beperking moeten leven, zonder school en hulpmiddelen. Soms mogen ze niet eens de straat op, omdat de familie zich voor hen schaamt. Deze kinderen hebben recht op een kindwaardig bestaan. Dat vinden de kinderen in Wesepe en dat vindt de burgemeester ook!

De actie is opgezet door het Liliane Fonds welke kinderen met een handicap wil versterken en hun omgeving toegankelijk wil maken. Daarbij is onderwijs van cruciaal belang.

Deel dit
Mail
Bellen