Prestatieafspraken gemeente Olst-Wijhe en SallandWonen grotendeels gerealiseerd

De gemeente Olst-Wijhe en SallandWonen zijn samen verantwoordelijk voor het woonbeleid in de gemeente en hebben daarover in 2012 prestatieafspraken gemaakt.

Belangrijkste successen van de afgelopen jaren zijn de gerealiseerde transformaties van de hernieuwde invulling van park Wijhezicht met appartementen en woningen en de verbouwing van het oude gemeentekantoor in Olst naar vijftien appartementen. Daarnaast zijn de gemeente en SallandWonen tevreden over de gezamenlijke inzet op de instrumenten buurtschouw en buurtbemiddeling, hiermee zijn er goede resultaten bereikt. Recent zijn er twee succesvolle ‘lang zult u wonen’ informatiemarkten georganiseerd en op het gebied van duurzaamheid heeft per 1 januari 2015 ruim 80% van de sociale huurwoningen een groen energielabel (label C of hoger).

De gemeente Olst-Wijhe en SallandWonen beogen met de prestatieafspraken een betere onderlinge samenwerking om hiermee de doelen van het gezamenlijke woonbeleid te realiseren. Begin februari is de tussentijdse evaluatie van de prestatieafspraken over de periode van 2012 – 2016 door beide partijen vastgesteld. De gemeente Olst-Wijhe en SallandWonen hebben veel van de geplande prestatieafspraken gerealiseerd. Het college van B en W van Olst-Wijhe en de directeur/bestuurder van SallandWonen hebben zich positief uitgesproken over de samenwerking. In 2015 zullen de gemeente en SallandWonen zich samen inzetten om gezamenlijk voorlichting te geven over schone energie en duurzaamheid. Ook bij de nieuwe prestatieafspraken in 2016 zal duurzaamheid een belangrijk speerpunt blijven.

Deel dit
Mail
Bellen