Geef inbrekers geen kans, ook niet tijdens de feestdagen!

Tot medio december vonden er in de gemeente Olst-Wijhe 27 woninginbraken plaats. In dezelfde periode in 2014 werden er 50 woninginbraken gepleegd. In totaal neemt het aantal woninginbraken dus af, maar als we kijken naar de andere gemeenten in het werkgebied van de politie IJsselland-Zuid zien we de afgelopen weken juist weer een toename van het aantal woninginbraken.

Feestdagen

De ervaring leert dat tijdens de feestdagen extra vaak wordt ingebroken, omdat veel mensen dan bij familie of vrienden verblijven. Geef uw woning daarom altijd een bewoonde indruk als u weggaat: laat in en om het huis lampen branden, zet glazen op tafel en zet bijvoorbeeld de radio aan! Doe uw ramen en deuren dicht en draai deze op slot. En vraag uw buren om een oogje in het zeil te houden. In veel wijken wordt bijvoorbeeld gewerkt met buurt Whatsapp-groepen om elkaar scherp te houden en eventueel te alarmeren bij verdachte situaties.

Verdachte situatie? Bel 112 bij spoed of heterdaad

80% van de opgeloste woninginbraken wordt opgelost door oplettendheid van burgers. U kent uw buurt immers het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto’s zij rijden. Ziet u iets dat u niet vertrouwt, zoals verdachte personen of vreemde auto’s, dan kunt u altijd de politie bellen. Bij spoed of heterdaad kan dat via 112 en anders via 0900-8844! Het helpt al enorm als u bijvoorbeeld het kenteken van een verdachte auto en/of het signalement van een verdachte persoon aan ons doorgeeft. Op internet vindt u veel tips. Kijk bijvoorbeeld eens op de website Maak het ze niet te makkelijk, of de website van Politiekeurmerk of op de website van de politie.

Deel dit
Mail
Bellen