Kinderen brengen ontbijtje op gemeentehuis

Vrijdagochtend 13 november brachten 20 kinderen van Prins Willem Alexanderschool uit Olst een ontbijtje bij burgemeester Ton Strien en wethouder Marcel Blind op het gemeentehuis in Wijhe. Met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt gaven ze het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 500.000 kinderen samen ontbijten op zo’n 2.600 basisscholen.

Burgemeester Ton Strien onderstreept hiermee, net als zo’n 245 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen uitgebreid kennis met de burgemeester en wethouder en wisselden ze van gedachten. Bakkerij Jolink uit Wijhe verwende iedereen deze ochtend met lekkere broodjes.

Donatie aan de LINDA.foundation

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Ton Strien symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan de LINDA.foundation, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting bezorgt jaarlijks meer dan 2.000 Nederlandse gezinnen met kinderen onder de armoedegrens een onvergetelijke decembermaand, door ze eenmalig een set cadeaukaarten te geven waarmee ze boodschappen, kleding en cadeautjes kunnen kopen. De leerlingen uit groep 7 namen de cheque in ontvangst. Burgemeester Ton Strien en wethouder Marcel Blind kijken met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting.

Deel dit
Mail
Bellen