Olst-Wijhe genomineerd voor Gemeentelijke Landschapsprijs 2014

Landschap Overijssel reikt jaarlijks de Gemeentelijke Landschapsprijs uit aan een gemeente die zich op een bijzondere wijze heeft ingezet voor behoud, beheer en ontwikkeling van het landschap. Dit jaar zijn de gemeenten Hof van Twente, Olst-Wijhe en Twenterand genomineerd.

Onze gemeente is onder andere genomineerd vanwege onze vernieuwende manier van financiering van landschapsprojecten en de krachtige regionale samenwerking met de gemeenten Raalte en Deventer. Samen met Stichting Kostbaar Salland werken wij aan een vervolgregeling Groene Diensten zodat er vanaf 2015 weer mogelijkheden komen voor particulieren die willen werken aan ons fraaie landschap.

Vierkoppige jury

De jury beslist wie van de genomineerden de Landschapsprijs in ontvangst gaat nemen. De jury, onder leiding van Martin Knol, voorzitter van Landschap Overijssel, bestaat uit deskundigen op het gebied van landschap in Overijssel.

Prijsuitreiking

De Gemeentelijke Landschapsprijs wordt uitgereikt tijdens de Contactdag Gemeenten op 2 oktober. Met het uitreiken van de landschapsprijs wil Landschap Overijssel de winnende gemeente in het zonnetje zetten en andere gemeenten stimuleren om zich extra in te zetten voor het onderhoud en de kwaliteit van haar landschap. De prijs bestaat uit een boom en een geldbedrag van vijfduizend euro en wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Deel dit
Mail
Bellen