Aanvragen leerlingenvervoer schooljaar 2014-2015

Ouders van in de gemeente wonende leerlingen kunnen een aanvraag bij de gemeente indienen voor vergoeding van de kosten van schoolvervoer en/of verzorging van het noodzakelijke taxivervoer ten behoeve van het schoolbezoek. In principe vergoedt de gemeente de kosten van openbaar vervoer; in bepaalde situaties behoort vergoeding van eigen vervoer of taxivervoer tot de mogelijkheden. De volgende schoolsoorten vallen onder deze regeling: scholen voor basisonderwijs, mits de afstand woning - school ten minste zes kilometer is - en scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs.

Voor het basisonderwijs en het speciaal basisonderwijs kan het zijn, dat er een drempelbijdrage betaald moet worden. Dit is afhankelijk van de soort school die bezocht wordt en het gecorrigeerde verzamelinkomen over het jaar 2012. De drempelbijdrage wordt voor maximaal twee kinderen per gezin in rekening gebracht.

Op www.olst-wijhe.nl/leerlingenvervoer vindt u het digitale aanvraagformulier. Wij verzoeken u het digitale aanvraagformulier volledig ingevuld en voorzien van eventuele bijlagen bij ons in te dienen. Als u  behoefte heeft aan meer informatie, dan kunt u contact opnemen met de publieksbalie van de gemeente Olst-Wijhe:14 0570.

Deel dit
Mail
Bellen