Invoering tarief voor het gebruik van de tuinzak

Tot op heden kon u bij ROVA kosteloos een tuinzak bestellen. Deze werd bij u bezorgd en er werd direct een afspraak gemaakt om de tuinzak weer op te halen. Vanaf 1 juli kost deze service € 30,- per keer. Naast de tuinzak blijft de mogelijkheid bestaan om iedere veertien dagen het tuinafval gratis aan te bieden in de 240 liter containers. Daarnaast kan het grof tuinafval nog altijd gratis worden aangeboden bij de milieubrengstations van ROVA.

De gemeente heeft in 2013 voor het inzamelen van grof tuinafval rekening gehouden met 600 meldingen. Inmiddels is 2.188 keer gebruik gemaakt van deze succesvolle service. Daarmee wordt het budget dat voor deze service is geraamd fors overschreden en is gekeken hoe dit aangepast kan worden. Daarom is nu gekozen voor het principe ‘de gebruiker betaalt’ en worden de kosten niet verhaald op alle huishoudens in de gemeente.

 Op www.rova.nl en op www.olst-wijhe.nl/afval kunt u terecht voor meer informatie en tarieven over afvalinzameling. Ook kunt u de gratis ROVA app downloaden op uw smartphone voor inzameldata.

 

Deel dit
Mail
Bellen