Laatste Project Investeren Met Gemeente (IMG) programma in Olst-Wijhe succesvol gerealiseerd

Provincie Overijssel en gemeente Olst-Wijhe investeerden gezamenlijk in projecten die de woon-, leef- en werkomgeving verbeteren, de zogenaamde Investeren Met Gemeente Projecten (IMG) gefinancierd uit verkochte Essent aandelen.

Hier draagt de provincie 50% aan bij. Het programma Wijhe&Overijssel met de onderdelen Herinrichting Raalterwegzone, Herinrichting Loswal, Kwalitatieve verbetering zuidrand Wijhe en de herinrichting van het Plein en delen van het park Wijhezicht hebben ook een flinke bijdrage gehad vanuit het programma Investeren met Gemeenten. In totaal heeft provincie Overijssel bijna € 2,8 mln. bijgedragen aan het hele programma. De uitvoering van het programma is nu klaar met het afronden van het programma Lokaal Klimaatbeleid 2009-2013.

Lokaal Klimaatbeleid
Het programma Lokaal Klimaat Beleid 2009-2013 is door provincie Overijssel geaccordeerd als IMG project. De bijdrage van de provincie aan dit programma is  € 145.830. Dit programma is met succes afgerond. Naast de vele bewustwordingsacties binnen dit programma zijn concrete projecten ontwikkeld en ondersteund. Enkele voorbeelden zijn: Biomassalland, energiebesparing voor lage inkomens, inbedding van duurzaamheid in de gemeentelijke organisatie, installaties van zonne-energie, energiescans voor bedrijven, energiebesparing op IJsselhoeven en de oprichting van het platform Duurzaamheid Olst-Wijhe.

Deel dit
Mail
Bellen