Bijeenkomst: energiebesparing en een prettiger leefklimaat in uw woning

Energie en geld besparen en ook nog meer comfort in je huis. Dat wil iedereen wel. Maar hoe pak je dat nou aan? Op woensdag 16 april is hierover een informatiebijeenkomst in het Holstohus. De avond wordt georganiseerd door Verbeter en Bespaar Olst-Wijhe, een nieuwe samenwerking tussen de gemeente en lokale bouw-, installatie- en schilderbedrijven. Op 23 april volgt de bijeenkomst in Wijhe, in het Langhuus.

We weten allemaal dat we energie moeten besparen in verband met klimaatverandering en milieu. Dat is mooi, maar nog mooier is dat dit je ook nog eens flink geld bespaart en meer comfort oplevert in je huis.

Maar hoe pak je dat nou aan, waar begin je mee? Hoe financier je het en verdient het zich eigenlijk wel terug? Al dat uitzoeken en geregel schrikt veel mensen af. Daarom hebben de lokale bouw- en installatiebedrijven de handen ineengeslagen om een compleet pakket van onderzoek en advies, begeleiding en uitvoering aan te bieden aan de inwoners van de gemeente. Ontzorgen dus. En tegen een aantrekkelijke prijs: of het nu gaat om één maatregel, zoals het isoleren van een spouwmuur, of meerdere, zoals vloer, muur en dakisolatie, dubbelglas, zonnepanelen en een cv-ketel.

Spekkoper

Belangrijk: wie dit voor 1 juli laat doen, is spekkoper. Ten eerste omdat Platform Duurzaam Olst-Wijhe en bedrijven samen een fikse korting aanbieden op het onderzoek, de energiescan. Ten tweede omdat na 1 juli sommige subsidies gekort worden. Ten derde gaat op termijn ook de aantrekkelijke provinciale duurzaamheidlening op de helling. Dus ook al lijkt de volgende winter nog ver weg, wie het nu regelt bespaart meteen flink geld.

Dus, bent u benieuwd hoe u bespaart op uw energierekening en tegelijkertijd een prettiger leefklimaat in uw woning realiseert? Kom dan op woensdag 16 april a.s. naar het ‘Kulturhus’ in Olst naar de bijeenkomst van Verbeter & Bespaar Olst-Wijhe. Of een week later, op woensdag 23 april, naar de bijeenkomst in het Langhuus, te Wijhe. Beide bijeenkomsten zijn van 19:00 tot 20:30 uur en er is gelegenheid tot napraten. Inloop vanaf 18:45 uur.

Energieteam Olst-Wijhe

De betrokken bedrijven vormen samen het Energieteam Olst-Wijhe. Het zijn Bouwbedrijf Hemeltjen, Habel-Logt Installatietechniek, Installatiebedrijf Spekschate, Schildersbedrijf Harleman, Installatiebedrijf Van Gurp en Aannemersbedrijf Schoenaker. Elk bedrijf heeft zijn eigen specialisme, zoals dak- en gevelisolatie, zonnepanelen of juist cv-ketels of isolatieglas, maar samen zijn zij op elkaar afgestemd en kunnen zij u ontzorgen.

Het team wordt bovendien bijgestaan door gecertificeerde energieadviseur Leo Pelgröm van Energie- en Bouwadvies.

De bedrijven zijn ook allen aangesloten bij het Energieplein, een initiatief van Verbeter & Bespaar Olst-Wijhe. Kijk voor meer informatie of voor het aanvragen van een isolatiepremie of duurzaamheidslening op www.verbeterenbespaar-raalte-olst-wijhe.nl of kom naar de bijeenkomst en laat u informeren!

Programma

  1. Inloop/ontvangst vanaf 18.45 uur
  2. Opening door wethouder Cor van den Berg om 19.00 uur
  3. Besparingsmogelijkheden inzichtelijk bij voorbeeldwoningen in Olst/Wijhe
  4. Bedrijven van het Energieteam stellen zich voor
  5. Presentatie Verbeter & Bespaar Olst-Wijhe over de isolatiepremie en de duurzaamheidslening
  6. Afsluiting (ca. 20:30 uur) en mogelijkheid om na te praten
Deel dit
Mail
Bellen