Zestien evenementenorganisaties tekenen convenant

“Wij hebben een afspraak! Pilsie op z’n tied, maar onder de 18 niet”

Vrijdag 11 april 2014 hebben zestien evenementenorganisaties een convenant ondertekend met de gemeente Olst-Wijhe.

De ondertekening vond plaats in de feesttent van de KPJ op de Boerhaar aan de vooravond van het KPJ-feestweekend. Het is een bijzonder weekend voor de KPJ Boerhaar. Zij viert dit weekend het 50 jarig jubileum. Tijdens dit feest wordt het spandoek met de slogan “Pilsie op z’n tied, maar onder de 18 niet” gepresenteerd. Alle evenementenorganisaties die het convenant ondertekenen, mogen kosteloos gebruik maken van het spandoek.

In het convenant staat onder andere dat de afspraken over schenktijden, leeftijdsgrenzen en dronkenschap in de huisregels opgenomen worden. En er wordt met polsbandjes gewerkt om de leeftijd te kunnen controleren. De gemeente biedt in samenwerking met Vrijwillig Actief Olst-Wijhe en Tactus, de vrijwilligers van de evenementenorganisaties de mogelijkheid een cursus/ instructie verantwoord alcoholgebruik te volgen.

Doel van dit convenant is afspraken te maken om zo onze jongeren te beschermen tegen de nadelige gevolgen van alcohol op jonge leeftijd. Dit willen we bereiken door de verkoop van alcoholhoudende dranken tijdens evenementen aan jongeren beneden de 18 jaar te ontmoedigen.

Eerder zijn al afspraken gemaakt met de supermarkten. Ook worden afspraken gemaakt met sportverenigingen, buurthuizen en horeca in de gemeente. De meeste via een convenant met de gemeente of doordat zij zich aan landelijke branchegerichte afspraken houden.

Bijlagen:

Bijlagen:
Titel Type Grootte Download
convenant deel 1  jpg 1.391,5 KB Download
convenant deel 2  jpg 1.054,8 KB Download
Deel dit
Mail
Bellen