Donny Brockotter uit Olst brengt Burgernet Olst-Wijhe op 10%

Op 13 maart is Donny Brockotter uit Olst in het zonnetje gezet door burgemeester Ton Strien en twee vertegenwoordigers van de politie, wijkagent Roy Kleinlangevelsloo en Angela Zijnge. De aanmelding van Donny Brockotter voor Burgernet heeft het percentage deelnemers in de gemeente Olst-Wijhe op 10% gebracht.

Ondertussen is het aantal deelnemers verder gegroeid en helpt Donny Brockotter samen met 1.838 andere burgernetdeelnemers in Olst-Wijhe de eigen woonomgeving veiliger te maken. Zij zijn de extra oren en ogen die de politie helpen bij een melding van vermissing, roof of inbraak.

Hoe werkt Burgernet?
De meldkamer van de politie ontvangt een melding. De politie wordt op de melding afgestuurd. Bij een duidelijk signalement schakelt de meldkamer van de politie op hetzelfde moment Burgernet in. De centralist van de meldkamer van de politie geeft een bericht door aan alle Burgernetdeelnemers in het gebied van de melding: "Hier volgt een oproep voor Burgernet. Wilt u uitkijken naar - duidelijk omschreven persoon of voertuig - en wilt u bij het zien van persoon of voertuig gratis terugbellen naar 0800- 0011." De deelnemers ontvangen deze oproep als ingesproken bericht op hun (mobiele) telefoon of als tekstbericht per SMS. Aan de hand van de door Burgernetdeelnemer(s) gemelde informatie kan de politie het zoekgebied vergroten of verplaatsen. Het vergroten van het zoekgebied betekent dat de meldkamer van de politie ook Burgernetdeelnemers in aangrenzend gebied inschakelt. Na afloop ontvangen alle ingeschakelde Burgernetdeelnemers een bericht over de afloop van de actie.

Wanneer wordt Burgernet ingezet?
Bij dringende zaken (heterdaad), waarbij een duidelijk signalement van de persoon en/of het voertuig beschikbaar is. Denk hierbij aan:
- diefstal of inbraak;
- doorrijden na een aanrijding;
- tasjesroof;
- geweld;
- vermiste personen.

De Burgernet App
Sinds oktober 2013 bestaat de mogelijkheid om de Burgernet App gratis te downloaden.
De Burgernet App is ontwikkeld voor de twee belangrijkste mobiele platformen; iOS en Android. Met de smartphone App is het mogelijk om de appgebruikers berichten te sturen op basis van hun locatie. Het verschil tussen Appgebruikers en Burgernetdeelnemers is dat Burgernetdeelnemers zich aangemeld hebben met hun gegevens en daardoor bekend zijn bij Burgernet. Burgernetdeelnemers krijgen aanvullende informatie over acties, nieuwsbrieven en preventie berichten. Zij kunnen met informatie n.a.v. een Burgernetactie direct en kosteloos bellen met de centralist van de meldkamer die de Burgernetactie heeft opgezet.

Aanmelden
Aanmelden kan via www.burgernet.nl

Deel dit
Mail
Bellen