Heeft u ook een brief van Zonneplan ontvangen?

Afgelopen week is er in onze gemeente een brief rondgestuurd van Zonneplan. Na het lezen van die brief zou u kunnen denken dat zij een zonnepanelenproject uitvoeren in samenwerking met de gemeente. Dat is niet het geval.

Zonneplan is een commerciële partij, zoals er wel meer actief zijn op het gebied van zonnepanelen.

Duurzaamheidslening

De Duurzaamheidslening die in de brief wordt genoemd, is de lening van de provincie Overijssel waar alle Overijsselse gemeenten aan meewerken. U kunt de lening gebruiken voor zonnepanelen, maar ook voor andere maatregelen zoals isolatie van de woning. Het gebruik van de Duurzaamheidslening van de provincie is niet voorbehouden aan Zonneplan of een andere partij. Ook een lokaal bedrijf uit Olst-Wijhe, of wellicht uw vaste installateur, kan zonnepanelen plaatsen. 

Achtergrondinformatie

Voor meer informatie over het zelf opwekken van energie, het isoleren van uw woning of over de energiepremie of duurzaamheidslening kunt u kijken bij het gemeentelijk energieloket www.verbeterenbespaar-raalte-olst-wijhe.nl. Op www.zonatlas.nl kunt u zien of uw dak geschikt is voor zonnepanelen, wat de zoninstraling is en wat de opbrengst kan zijn. Ook wordt er een gemiddelde berekening gegeven van de kosten van een zonnepanelensysteem.

Deel dit
Mail
Bellen