Stoken in open haard of houtkachel

Het is erg gezellig om hout te branden in de open haard of houtkachel. Het is echter heel vervelend als dit overlast veroorzaakt bij de buren.

Met name voor longpatiënten of mensen met astma kan dit schade aan de gezondheid veroorzaken. Wij krijgen hier geregeld klachten over.

Door op goede wijze te stoken en de schoorsteen elk jaar te controleren en te vegen voorkomt u veel overlast. Het beste stookt u met houtbriketten of droog hakhout. Uit den boze is het gebruik van sloop-, geïmpregneerd, geverfd hout, multiplex, kunststof, huishoudelijk afval en oud papier.

Stook liever niet als het mistig is of bij gebrek aan wind. Rook- en verbrandingsgassen verspreiden dan onvoldoende, waardoor verbrandingsgassen ophopen. De schoorsteen trekt slecht bij dit weer.

Bij het jaarlijks schoonvegen van de schoorsteen trekken rookgassen sneller weg en is de kans op een schoorsteenbrand minder groot. Ook is beter voor de gezondheid. Verder draagt u bij aan het milieu, omdat bij volledige verbranding geen koolmonoxide vrijkomt.

Deel dit
Mail
Bellen