Doe op 1 januari ook mee aan de Vuurwerk-opruim-actie

Op 1 januari 2015 doen wij mee aan een collectieve vuurwerk-opruim-actie. Iedereen gaat dan aan de slag om het afval, dat overgebleven is na het afsteken van het vuurwerk, op te ruimen. Hiervoor worden komende periode gratis bezems beschikbaar gesteld.

Deze bezem kunt u ophalen op vrijdagmiddag 19 december in Olst, op de markt. Leuk detail is dat de bezem gemaakt is van gerecyclede PET-flessen.
Kom ook in actie tegen zwerfvuil en pak die gratis bezem! Wees er op tijd bij want op=op

'Supporter van Mooi Schoon'

Voordat de bezem wordt uitgereikt vullen de opruimers hun naam in en gaan ze, met de bezem, op de foto met het bord ‘Wij zijn Supporter van Mooi Schoon’. Door het plaatsen van deze foto op Facebook en de website www.mooi-schoon.nl geven ze hiermee aan dat ook zij het belangrijk vinden om in een schone buurt te wonen. Daarnaast is het natuurlijk ook veilig wanneer vuurwerkresten en vuurwerk dat niet is afgegaan zo snel mogelijk worden opgeruimd, zodat kinderen niet nog een keer vuurwerk proberen aan te steken.

Mooi Schoon

De actie vindt plaats in het kader van ‘Mooi Schoon’. Mooi Schoon is het gezamenlijke zwerfvuil programma van 14 ROVA gemeenten en ondersteunt zwerfvuil opschoonacties door vrijwilligers. Ook het voorkomen van zwerfvuil staat hoog in het vaandel.

De regionale campagne Mooi Schoon sluit aan bij de landelijke campagne ‘Supporter van Schoon’, een initiatief van Nederland Schoon. Met de buurtacties, evenementen en de campagne Supporter van Mooi Schoon worden burgers bewust gemaakt dat we samen verantwoordelijk zijn voor een mooi schone buurt.

Kijk voor meer informatie op www.mooi-schoon.nl

Deel dit
Mail
Bellen