Lang zult u wonen-informatiemarkten

‘Lang zult u wonen’-informatiemarkten op 20 en 29 november aanstaande in Olst-Wijhe.
Aandacht voor thema’s om langer zelfstandig te wonen

De gemeente Olst-Wijhe organiseert samen met de ouderenbonden en vertegenwoordigers vanuit het lokale bedrijfsleven de informatiemarkten ‘Lang zult u wonen’. Deze informatiemarkten worden gehouden in het kader van de provinciale campagne ‘Lang zult u wonen’.

Op donderdag 20 november is de markt in Olst in sporthal de Hooiberg en op zaterdag 29 november in Wijhe in de Capellenborg. Beide informatiemarkten zijn te bezoeken tussen 15.00 en 21.00 uur. De toegang is gratis.

Demonstraties

Op de markten krijgen de bezoekers adviezen, tips en demonstraties van ondernemers en maatschappelijke organisaties om hun huis veiliger, comfortabeler én energiezuiniger te maken. Daarnaast is er ruime aandacht voor gezond(er) ouder worden. De diversiteit van standhouders is groot. De website www.langzultuwonen.nl geeft een volledig overzicht. De gemeente is zelf ook met een informatiestand aanwezig.

Levensloopbestendig

De gemeente Olst-Wijhe doet mee aan de campagne Lang zult u wonen, om inwoners te informeren over handige aanpassingen die men kan doen in huis. Om zo de woning (meer) levensloopbestendig te maken. De campagne is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Overijssel.

Voorzien in behoefte

Wethouder Herman Engberink denkt dat de informatiemarkten in een behoefte voorzien. Engberink: “Langer zelfstandig blijven wonen? Dat leeft hier zeker! Als gemeentebestuur bezoeken we jaarlijks de twaalf kernen om nog beter op de hoogte te blijven van wat er speelt. Ook daar merken we dat langer zelfstandig blijven wonen de mensen bezighoudt. Ik verwacht dan ook dat de Lang zult u wonen-markten goed bezocht zullen worden.

Bij de kernbezoeken geef ik een presentatie waarin ook Lang zult u wonen aan de orde komt. Op tijd zorgen voor aanpassingen aan de woning maakt de kans groter dat je er langer kunt blijven wonen, dat staat vast. Daarnaast is het belangrijk dat bewoners aan hun gezondheid denken, en dat ze bij lichamelijke ongemakken goed geholpen worden. Zo schenken we bijvoorbeeld aandacht aan fysiotherapie. Verder zijn veiligheid en duurzaamheid thema’s die goed passen bij langer zelfstandig wonen.”

Deel dit
Mail
Bellen