Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw Corrie van der Meer

Zaterdag 4 oktober 2014 heeft burgemeester Ton Strien een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Cornelia Verena (Corrie) van der Meer–Fischer.

De uitreiking gebeurde in Driebergen tijdens een symposium van de Ichiyo School of Ikebana. Het doel van deze vereniging is het stimuleren en verbreiden van de Japanse bloemsierkunst, de daaraan verwante kunsten en de studie daarover. Dit wordt gedaan door onder meer het houden van demonstraties en tentoonstellingen, het organiseren van lezingen, het versterken van de band tussen leermeesters en studenten en het stimuleren van contacten met andere vestigingen van Ikebana wereldwijd.

Mevrouw Van der Meer is sinds 1985 nationaal en van 1985 tot en met 1995 tot op het hoogste internationale niveau  de grote drijfveer achter de organisatie. Sinds 1998 is mevrouw Van der Meer lid van de Nederlands-Japanse Vereniging waar zij zich rond 2008 en 2013 bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt als voorzitter van de commissies die het tiende respectievelijk elfde lustrum van de vereniging hebben voorbereid.

Daarnaast is mevrouw Van der Meer al dertien jaar bestuurder en voorzitter van de Neue Helvetische Gesellschaft Holland, een overkoepelend orgaan van zeven Zwitserse verenigingen in Nederland (met 450 leden). Van één van de afdelingen, de Schweizerclub Gelderland-Overijssel, bekleedt zij ook al jaren het voorzitterschap. De Neue Helvetische Geselschaft is intermediair tussen de Zwitserse verenigingen, verschillende organisaties in Zwitserland belast met de Zwitsers in het buitenland, de Zwitserse ambassade en ook organisaties in Nederland.

Mevrouw Van der Meer is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. 

Deel dit
Mail
Bellen