Heb jij al een reanimaatje?

Olst-Wijhe doet ook mee aan Regionale Reanimatiedag.

Veel mensen vinden het belangrijk dat zij kunnen reanimeren en weten hoe een AED (automatische externe defibrillator) werkt. Toch is de stap om alleen een cursus te gaan volgen soms net even te groot. Met z’n tweeën is het makkelijker en leuker.

Op zaterdag 25 oktober organiseert GHOR IJsselland daarom de regionale Reanimatiedag. In onze gemeente wordt de cursus aangeboden in de brandweerkazerne in Olst.

Op www.reanimaatje.nl vindt u alle informatie over de Reanimatiedag en kunt u zich in tweetallen opgeven als u de cursus wilt volgen. Deelname is gratis en na afloop krijgt iedere deelnemer een officieel, landelijk erkend certificaat.

Zelfredzaamheid speerpunt

GHOR IJsselland organiseert deze dag samen met afdelingen van het Nederlandse Rode Kruis, EHBO-verenigingen uit de regio en enkele AED-stichtingen. GHOR IJsselland stimuleert deze cursus in het kader van het project Eerste Hulp, dat zich richt op het stimuleren en vergroten van zelfredzaamheid. Hulp kunnen bieden in plaats van hulpeloos toezien als iemand een hartstilstand krijgt, hoort daar zeker bij.

Zelfredzaamheid is een belangrijk speerpunt binnen de Veiligheidsregio IJsselland. GHOR IJsselland geeft daar vanuit de geneeskundige hulpverlening op praktische wijze inhoud aan.

Deel dit
Mail
Bellen