Bloemen voor kordaat optreden

Jan reageerde afgelopen zondag snel, nadat hij zag dat de loopbrug achter het Infocentrum IJssel Den Nul was gekanteld. Hij maakte een klein bootje los en heeft, peddelend met zijn handen, drie dames in het bootje geholpen. Burgemeester Ton Strien heeft hem hiervoor vanmorgen een bos boemen overhandigd. Burgemeester Ton Strien: ‘Ik ben onder de indruk van het optreden van de medewerkers van de JP van den Bent en de vrijwilligers van Historische Vereniging ’t Olster Erfgoed, IVN en Staatsbosbeheer. Niet op een afstand staan kijken, maar daadwerkelijk de helpende hand bieden.’


Vanmorgen heeft de burgemeester nagepraat met de medewerkers van de JP vd Bentstichting die zondag aanwezig waren evenals de vrijwilligers van Historische Vereniging ’t Olster Erfgoed, IVN en Staatsbosbeheer. Zij vertelden wat ze hebben gedaan om iedereen zo snel mogelijk te helpen. De één zorgde bijvoorbeeld voor dekens en kleding, een ander haalde met een bus mensen met een nat pak op die nog aan de overzijde stonden en weer een ander zorgde voor koffie en thee. Iedereen ondernam actie.

In onze gemeente en binnen de Veiligheidsregio IJsselland wordt veel gesproken over veiligheid: daar moeten we samen voor zorgen en iedereen draagt z’n steentje bij. Het gaat daarbij om zelfredzaamheid van mensen en om wat mensen voor zichzelf én hun medemens kunnen betekenen op het gebied van veiligheid. Het optreden van afgelopen zondag was hiervan een goed voorbeeld.

Deel dit
Mail
Bellen