Buurtbus Olst-Broekland

Vanaf 15 december 2012 is de proef gestart met een buurtbus tussen Olst en Broekland met een aansluiting op de buurtbuslijn Wijhe-Raalte. De versterkingsbus van de buurtbusvereniging Wijhe-Raalte wordt hiervoor op de maandagen tot en met de vrijdagen ingezet en rijdt dan op het traject buiten de spitsuren (wel in de zomerperiode) tussen Olst en Broekland.

In de periode vanaf december tot april waarbij niet gereden wordt op de spitsmomenten is het reizigersaanbod langzaam gestegen naar een gemiddelde van 200 reizigers per maand. Vanaf april tot op heden inclusief het rijden op de spitsmomenten worden 350 reizigers per maand geregistreerd. Voor de opdrachtgever (de provincie Overijssel) is 400 reigers per maand de norm voor bestaansrecht.

Voor tarieven en rijtijden verwijzen wij u naar de buurtbus en syntus websites. 

De spitsbus die ingezet is op pilotlijn Olst- Broekland zal per 1 oktober tijdens de spitsuren weer ingezet wordt als extra versterkingsbus op de lijn Wijhe-Raalte. Dit houdt in dat de dienstregeling op de lijn Olst-Broekland tijdens de laatste drie proefmaanden alleen nog buiten de spitsuren op dit traject zal rijden.

De reizigersaantallen moeten omhoog om te voorkomen dat de buurtbusverbinding binnen de proefperiode zal worden opgeheven. De provincie Overijssel, vervoersmaatschappij Syntus, de buurtbusvereniging Wijhe-Raalte en de gemeente Olst-Wijhe zoeken gezamenlijk naar oplossingen. Vooral wordt gekeken naar mogelijke uitbreidingen van de rijtijden in de spitsmomenten, op de vrijdagavonden en de zaterdagen. Hiervoor zijn extra chauffeurs, een extra bus en dan ook extra financiële middelen noodzakelijk. In deze tijd van zware bezuinigingen is deze optie een vrijwel onhaalbare mogelijkheid.

Wij vagen iedereen die goede en vrijwel kostenloze suggesties heeft deze bij ons aan te dragen. De meest simpele oplossing is het meer gebruik maken van het openbaar vervoer. De norm van minimaal 400 passagiers moet ook zeker buiten de spitsuren per maand haalbaar zijn.

Deel dit
Mail
Bellen