Coördinatie RUD IJsselland vanuit gemeentehuis Olst-Wijhe

Sinds januari 2013 werken alle gemeenten en de provincie in Overijssel samen op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving. Op deze manier willen de gemeenten deskundigheid en capaciteit bundelen. Dit doen zij in netwerkverband en dit wordt aangestuurd door de informatie-, coördinatie- en sturingseenheid (ICS) van de Regionale Uitvoeringdienst (RUD) De RUD is opgedeeld in de deelgebieden Twente en IJsselland. De ICS van het RUD IJsselland is gehuisvest in het gemeentehuis in Wijhe. Op vrijdag 23 augustus tekenden de gemeentesecretaris, Arie Oeseburg en Pieter Jan van Zanten, directeur RUD IJsselland hiervoor een dienstverleningsovereenkomst.

De Regionale Uitvoeringdienst (RUD) IJsselland de kwaliteit van de uitvoering op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving. De gemeenten en provincie stellen hun medewerkers en hun deskundigheid aan elkaar beschikbaar om aan de landelijke eisen op dit gebied te voldoen, de kwaliteit te verhogen en de kosten in de hand te houden. Bij deze netwerkvorm blijven de medewerkers in dienst van hun eigen organisatie en zijn vanuit daar inzetbaar voor andere gemeenten in hun regio. Bedrijven en burgers kunnen nog steeds terecht bij dezelfde instantie als voorheen. Voor hen verandert er niets.

De informatie-, coördinatie- en sturingseenheid (ICS) zorgt voor de werking van het netwerk. Zij heeft afspraken gemaakt met alle gemeenten over de uitwisseling van werkvoorraad (taken, producten) en middelen (menskracht en geld). Het ICS van het RUD Overijssel werkt nu dus vanuit het gemeentehuis in Wijhe. Kijk voor meer informatie op www.rudoverijssel.nl.  

Deel dit
Mail
Bellen