Het eerste aardehuis van Nederland is bewoond!

Een gezin van vijf personen is ingetrokken in het eerste aardehuis. Ze wonen op de eerste verdieping tot de leemvloer klaar is. Hoe is het om in een aardehuis te wonen? “Hij doet het”, aldus de bewoonster. “Het huis ademt en de natuurlijke materialen voelen aangenaam. Als het buiten koud is, is het binnen warm en het geeft koelte als je buiten loopt te puffen. Ja, het is goed wonen in een aardehuis.” De bewoners van het tweede ‘eerste aardehuis’ pakken het anders aan. Voordat zij hun huis betrekken wordt er geschilderd, gestuct, de vloer gelegd en de keuken geplaatst.

 Huis 1b is opgeleverd en bewoond, huis 1a is opgeleverd en bijna bewoond en ziet eruit als een plaatje. Het dak van blok 6 gaat er - door een nieuwe werkwijze - in een razend tempo op; er wordt druk gewerkt aan de ringbalk van blok 2, zodat we ook daar op korte termijn aan het dak kunnen beginnen; de eerste stekken in de bandenwand van blok 3 zijn gestort en volgende week zijn dezelfde stekken van blok 4 aan de beurt.

Op bezoek bij de aardehuizen?

Het bouwterrein is niet veilig voor bezoekers als er gebouwd wordt. Het is dan ook niet mogelijk zelf een bezoek te brengen aan de bouwplaats. Wel organiseren we samen met de VVV Olst rondleidingen over het projectterrein. Deze rondleidingen vinden plaats na afloop van de bouwdag, of gaan tijdens bouwuren over het naastgelegen terrein.

We vertellen u tijdens de rondleidingen graag over het project en de bouw van aardehuizen, de inrichting van het terrein en onze werkwijze. Natuurlijk kunt u dan ook uw vragen stellen. De rondleidingen zijn voor iedereen boven de 15 jaar toegankelijk zonder te reserveren. Kijk op www.aardehuis.nl wanneer de rondleidingen zijn.

Helpen met de bouw van de aardehuizen?

Vrijwilligers blijven welkom, ook buiten de meebouwersdagen. Een paar dagen of een aantal weken meebouwen: wij zijn er blij mee! Meld je aan via meedoen@aardehuis.nl ofbel 06-31 23 66 77.

Deel dit
Mail
Bellen