Bruggen Kortrickvijver

Donderdag 20 juni is de brug nabij de Kinderboerderij De Vijverhof in Olst hersteld en weer opengesteld voor gebruik. De brug nabij de Patrijs /Steenuil blijft uit veiligheidsoverwegingen afgesloten.

Aanleiding


Op vrijdag 7 juni zijn de voetgangersbruggen over de Kortrickvijver in Olst uit veiligheidsoverwegingen afgesloten. Het was de bedoeling deze bruggen na de zomer van 2013 te vervangen, maar door de lange winter en het natte voorjaar was de onderhoudstoestand van de twee zuidelijke bruggen versneld verslechterd. Omdat de veiligheid van de bruggen bij de uitgevoerde controle niet meer gegarandeerd kon worden, zijn de bruggen in eerste instantie zo snel mogelijk afgesloten.
Omdat de bruggen niet eerder dan in september konden worden vervangen, heeft de gemeente Olst-Wijhe vervolgens een nader onderzoek naar de bruggen uitgevoerd. Dit om te kijken of de bruggen niet dusdanig provisorisch hersteld konden worden, dat deze tot het moment van vervanging weer verantwoord open zouden kunnen worden gesteld. Uit dit nadere onderzoek is gebleken dat de brug nabij de Kinderboerderij De Vijverhof nog tegen maatschappelijk aanvaardbare kosten kan worden hersteld waardoor de brug, in afwachting van de vervanging, toch kan worden gebruikt.

Deel dit
Mail
Bellen