Burgemeester Ton Strien opent deur eerste aardehuis in Olst

De eerste bewoonde aardehuizen in Olst zijn een feit. Zaterdag 15 juni was het officiële opleverfeest van de eerste aardehuizen. Burgemeester Ton Strien opende samen met initiatiefnemer Paul Hendriksen de deur van het eerste aardehuis.

De bouw van de overige aardehuizen gaat in rap tempo verder. In Zonnekamp Oost in Olst worden in totaal 23 aardehuizen, maar ook een bezoekerscentrum en een gemeenschapshuis gerealiseerd. Een Europees uniek project! De aardehuizen worden op een vernieuwende en tegelijkertijd simpele (low-tech) manier gebouwd. Zo zorgen aardehuizen voor hun eigen schone energie en worden bij de constructie waar mogelijk natuurlijke en hergebruikte materialen toegepast. Ze zijn dan ook een schoolvoorbeeld van milieubewust en duurzaam bouwen en wonen.

Nieuwsgierig? Neem een kijkje achter de schermen

De vereniging Aardehuis Oost-Nederland verzorgt in samenwerking met VVV Olst regelmatig rondleidingen. Hier kunt u zien en horen hoe aardehuizen worden gebouwd en hoe het project wordt vormgegeven. Uiteraard kunt u de woningen van dichtbij bekijken. De rondleidingen vinden plaats buiten bouwtijden, want veiligheid staat voorop. De rondleidingen zijn voor iedereen boven de 15 jaar toegankelijk zonder te reserveren. Kijk op www.aardehuis.nl wanneer de rondleidingen zijn.

Meehelpen bouwen?

De bewoners bouwen zo veel mogelijk zelf, maar ook veel vrijwilligers steken de handen uit de mouwen om deze unieke woningen te realiseren. Wilt u ook meebouwen? Neem dan contact op met vereniging Aardehuis Oost-Nederland via hun website.

Blijf automatisch op de hoogte

Meer weten over dit unieke bouwproject in Europa dat in Olst gerealiseerd wordt? U kunt zich op de site van Vereniging Aardehuis Oost Nederland aanmelden voor de digitale nieuwsbrief: www.aardehuis.nl.

Deel dit
Mail
Bellen