Jongeren zeggen 'JA' tegen Donorregistratie

Meiden geboren in 1994 zeggen vaker Ja tegen orgaandonatie dan jongens uit dat geboortejaar: 82 procent van de 18-jarige vrouwen die op dit moment hun keuze in het Donorregister heeft vastgelegd, geeft aan na overlijden één of meerdere organen of weefsels te willen afstaan.

Van de jonge mannen uit 1994 is dit 72 procent. Dat is de stand van zaken precies één maand nadat minister Schippers alle jongeren uit 1994 een officieel verzoek stuurde om hun keuze aan te geven in het Donorregister.

Uit de eerste cijfers blijkt overigens ook dat jonge vrouwen wat sneller hun keuze vastleggen dan  mannen. Van alle aanmeldingen die half mei bij het Donorregister binnen waren, komt drie van de vijf (62 procent) van een vrouw.

Herinnering

Alle jongeren uit 1994 die hun keuze nog niet hebben vastgelegd in het Donorregister, ontvangen deze week een kleine aansporing in de brievenbus. De Nederlandse Transplantatie Stichting organiseert een campagne rondom de jaarlijkse 18-jarigenaanschrijving over donorregistratie. Centraal in de campagne staat het belang voor jongeren van het maken van een eigen keuze. Dit wordt onder andere verbeeld in een speciale Facebook-app die fijntjes duidelijk maakt wat er gebeurt als je belangrijke keuzes aan een ander overlaat.

In Olst-Wijhe zegt 75 procent van de 18-jarigen ja tegen orgaandonatie. U ook? Maak uw keuze via www.jaofnee.nl

Deel dit
Mail
Bellen