Bestrijding eikenprocessierups 17 mei van start

Dit jaar gaan wij net als in 2012 de eikenprocessierups preventief bestrijden op de volgende wegen in Olst-Wijhe: Hogeweg, Engeweg, Raalterweg (Wijhe), Scherpenzeelseweg, Wijheseweg, Rijksstraatweg, Koekoeksweg, Eikelhofweg, Scholtensweg en de Zonnebergerweg. De werkzaamheden vinden plaats vanaf vrijdag 17 mei 2013 door aannemer Pius Floris.

Bestrijding

De bestrijding houdt in dat het biologisch bestrijdingsmiddel XenTari in de eikenbomen wordt gespoten. Deze bespuiting wordt zowel overdag als ‘s nachts uitgevoerd. Het is mogelijk dat het biologisch bestrijdingsmiddel een allergische reactie veroorzaakt. Wij raden u daarom aan om ramen en deuren tijdens de werkzaamheden gesloten te houden. Tijdens de werkzaamheden ontstaat geluidsoverlast.

Informatie

Meer informatie vindt u op onze website www.olst-wijhe.nl/eikenprocessierups. Hier staat ook kaartmateriaal waarop specifiek is aangegeven welke lanen worden behandeld met het bestrijdingsmiddel. Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met het klantcontactcentrum via telefoonnummer 14 0570.

Deel dit
Mail
Bellen