Koningslinde geplant bij Het Weijtendaal

Nadat koningin Beatrix in januari bekend had gemaakt dat zij haar taken gaat overdragen aan Willem Alexander kwam Tuinarchitect Ten Have met het idee om één van de te planten bomen in het park bij Het Weijtendaal een Koningslinde te laten zijn. Dit idee is direct omarmd door Zorgspectrum Het Zand en na overleg met gemeente Olst-Wijhe en Verenigd comité Wijhe is de Koningslinde op 25 april jl in het park bij Het Weijtendaal geplant.

In het park stonden al twee Koningslindes. Één ter ere van de inhuldiging van Koningin Beatrix en één om de geboorte van Amalia te vieren. En nu ook een stevige Koningslinde ter ere van de inhuldiging van Willem Alexander. Bijzonder dat 10 jaar nadat Koningin Beatrix en haar familie Wijhe heeft bezocht op koninginnedag, nu in 2013 weer een bijzonder moment in het park plaatsvindt.
 
Mevrouw Janssen geeft dan ook aan "Ik hoop dat deze Koningslinde een prachtige boom zal worden die symbool zal zijn voor een mooi en stabiel koningsschap van onze nieuwe Koning". Wethouder Ans Otterloo geeft eveneens aan blij te zijn dat op de mooie plek in het park met uitzicht op het dorp de Koningslinde wordt geplant, die krachtig mag uitgroeien. De bijbehorende plaquette werd onthuld door Heimen van Appelo van het Verenigd Comité.
 
Voor de cliënten is het planten van deze boom ook de aftrap van een mooie feestweek die in het teken van Oranje staat. 

Deel dit
Mail
Bellen