(Starters)woningen Zonnekamp Oost in Olst verloot, 'gat in de markt'

De grote belangstelling tijdens de eerste presentatie van de (starters)woningen in het plan Zonnekamp Oost heeft een groot aantal serieuze gegadigden opgeleverd. Onlangs bleek zelfs geloot te moeten worden om de volgorde te bepalen waarop een keuze kon worden gemaakt uit het aanbod bij Vrielink Makelaars. De belangstelling voor de goedkopere variant van de duurzame woningen bleek tweemaal zo groot als het aanbod, waardoor Bouwbedrijf Bongers, in overleg met de gemeente, besloot om van dit type twaalf extra woningen aan te bieden. Het besluit werd door de aanwezigen met applaus ontvangen, want daardoor konden alle maar liefst 22 kandidaten op die avond met een ‘match’ huiswaarts keren. Er waren dan ook vele tevreden gezichten. Het project kan zondermeer als een succes, een ‘gat in de markt’, worden gezien.

Voornamelijk jonge mensen uit Olst, veel stelletjes, maar ook singles waren de gelukkigen, die nu allen aan de slag zijn om de financiering met de bank rond te krijgen. Gelet op de gunstige prijzen en de mogelijkheid om een (starters)lening bij de gemeente aan te vragen, is de verwachting dat allen daadwerkelijk tot aankoop zullen overgaan. Van de 35 woningen, zullen, na een inschrijvingstermijn van slechts twee weken, zo’n 22 woningen, worden verkocht. Makelaar Vrielink heeft inmiddels al weer nieuwe kandidaten op de lijst staan. Bouwbedrijf Bongers gaat bouwen om het moment dat 70% verkocht is. De start van de bouw zal dus zonder twijfel rond de bouwvak plaats gaan vinden dit jaar.

 

Namens de gemeente, sloot de Hans van Vliet de avond af met de woorden “Het is prachtig om te zien, dat jullie je willen binden aan Olst. Jonge mensen leveren immers een grote bijdrage aan de leefbaarheid nu en in de toekomst!”

 

Hebt u belangstelling of wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met Vrielink Makelaars via info@vrielinkmakelaars.nl of via telefoonnummer 0570 - 59 10 07.

Deel dit
Mail
Bellen