Code Oranje maakt plaats voor Code Geel

Op 28 maart ging, in verband met de aanhoudende droogte, Code Oranje van kracht in Overijssel. Dit op advies van de Veiligheidsregio Twente en IJsselland. De gemeente heeft dit advies opgevolgd. De weersomstandigheden zijn inmiddels dusdanig veranderd, dat Code Oranje per 11 april is ingetrokken en dat Code Geel van kracht is. Dat houdt in dat er weer gebruik gemaakt mag worden van de verleende stookontheffingen.

De gemeente heeft inmiddels contact gelegd met de organisatoren van de paasvuren om hen op de hoogte te stellen dat de paasvuren aangestoken mogen worden. Hiervoor geldt wel de regel dat dit minimaal twee dagen voor het aansteken van het vuur gemeld moet worden bij de gemeente, zodat de politie op de hoogte gesteld kan worden.

Brandweer blijft alert

De brandweer blijft benadrukken dat de kans op natuurbrand nog steeds aanwezig is en wijst op de verantwoordelijkheid van gebruikers van natuurgebieden. Hen wordt gevraagd geen risico’s te nemen. Ook de brandweer is extra alert en waakzaam op bos- en heidebranden. Op diverse punten worden metingen in de natuur verricht. In geval van een natuurbrand rukt de brandweer vanaf Code Oranje met extra materieel en mankracht uit. Meer informatie over Code Geel en natuurbrand staat op www.natuurbrandgevaar.nl.

 

Deel dit
Mail
Bellen