Duurzaamheid, bezuinigingen en recreëren in Olst

Olst aan de IJssel, duurzaamheid en bezuinigingen. Dit zijn de onderwerpen die aan de orde komen tijdens het kernenbezoek aan Olst op donderdag 18 april om 20.00 uur in het Pannenkoekhuis. Iedereen is van harte welkom.
Barbara Luijters van de gemeente Olst-Wijhe start om 20.00 uur met een presentatie over ‘omgekeerd inzamelen’. Ze zal uitleggen hoe de gemeente wil bereiken, dat elke inwoner nog maar 30 kilogram restafval per jaar heeft in 2020. Zoals u gemerkt heeft is de inzamelfrequentie van de afvalcontainers hier inmiddels op aangepast. Ook zal het college van B en W informatie geven over de financiële positie van de gemeente en de bezuinigingen.

Aansluitend presenteert de Bewonersgroep zijn ideeën over ‘Olst mooier aan de IJssel’ De Bewonersgroep Olst en vele inwoners van Olst hebben al langer de wens om het gebied rondom de IJssel bij Olst te verbeteren. De Bewonersgroep Olst wil graag dat mensen aan de IJssel kunnen recreëren, dat het oude haventje wordt opgeknapt, de oversteek over de Rijksstraatweg veiliger wordt en dat vanaf het pontveer gewandeld kan worden langs de IJssel in noordelijke en zuidelijke richting. De leden van de Bewonersgroep hebben hun ideeën met de gemeente overlegd en aangegeven dat ze hiervoor zelf ook de handen uit de mouwen willen steken. De gemeente Olst-Wijhe complimenteerde de Bewonersgroep Olst met het initiatief en inmiddels zijn de eerste afspraken gemaakt.

Wilfred Vruggink, voorzitter van de Bewonersgroep Olst: “In onze overleggen met de gemeente hebben we al eerder gesproken over de verbinding met de IJssel en de mogelijkheden om het gebied rondom de IJssel te verbeteren. Het was de bedoeling van de gemeente om dit op te pakken nadat de sanering van het Olasfaterrein is afgerond, maar de sanering loopt steeds weer vertraging op. Daar willen we niet langer op wachten en we proberen nu samen met de gemeente te kijken wat op korte termijn gerealiseerd kan worden en welke plannen over een paar jaar misschien kunnen worden uitgevoerd”.

Wilt u weten wat de ideeën zijn van de Bewonersgroep Olst, hebt u zelf ideeën of wilt u meedenken? Kom dan naar het kernenbezoek Olst op donderdag 18 april. Het kernenbezoek is bij ’t Pannekoekhuis Olst, Rijksstraatweg 29 en begint om 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

Burgemeester en wethouders hechten er veel waarde aan om in een rechtstreeks contact met inwoners van gedachten te wisselen over onderwerpen die in de directe woon- en leefomgeving spelen. Tijdens het kernenbezoek worden actuele onderwerpen toegelicht en kunnen inwoners vragen stellen aan het college. Het kernenbezoek wordt georganiseerd door de gemeente in samenwerking met de Bewonersgroep Olst.

Deel dit
Mail
Bellen