Boomfeestdag Olst-Noord nogmaals een week verplaatst door winterweer

In verband met het aanhoudende winterweer kon de Boomfeestdag Olst-Noord op 20 maart niet doorgaan en was deze verplaatst naar 27 maart. Echter, het winterse weer houdt nog altijd aan, waardoor de Boomfeestdag nogmaals een week wordt verplaatst naar 3 april om 9:00 uur op de hoek van de Thorbeckestraat en de Ter Stegestraat. Wethouder Cor van den Berg gaat dan met leerlingen van groep 8 van Obs Ter Stegeschool, St. Willibrord en de Prins Willem Alexanderschool de eerste bomen plaatsen.

Gezondheid is op dit moment een zeer actueel maatschappelijk thema. Dus… een perfect thema voor Boomfeestdag 2013. Iedereen heeft bomen in de buurt: in de tuin, in de straat of in het park. Het is eigenlijk zo ‘gewoon’ dat het veel mensen niet eens opvalt. Maar schijn bedriegt, want….stel je voor hoe jouw dorp, stad of wijk er uit zal zien zonder bomen, krijg je dan ook niet een onbehagelijk gevoel?

Voel jij je niet lekkerder in een groene, bomenrijke omgeving dan in een betonnen omgeving? Bomen in steden en dorpen zorgen ervoor dat burgers zich lichamelijk en geestelijk gezonder voelen, minder gestrest. Een groene, bomenrijke leefomgeving nodigt uit tot bewegen: wandelen, fietsen, spelen. Maar uiteraard zorgen bomen ook voor zuurstof en voor heerlijke voedzame vruchten. Daarom is het thema voor de Boomfeestdag 2013: Gezondheid!

Deel dit
Mail
Bellen