De rolstoelpool: gratis een rolstoel lenen

U wilt een dagje uit met vrienden of familie, maar u bent niet zo goed ter been. Op zo’n dag is een rolstoel heel erg handig. Het is voor inwoners van Wesepe en omgeving voortaan mogelijk om voor maximaal zeven aaneengesloten dagen gratis een rolstoel te lenen. Naast de rolstoelen zijn er ook twee rollators te leen. Bij Het Wapen van Wesepe heeft de gemeente rolstoelen voor u klaar staan! U kunt de rolstoel reserveren en in overleg ophalen bij de beheerder van de rolstoelpool, de heer Jan Wichems: Achterhoekstraat 24, 8124 AM Wesepe, telefoonnummer 0570-531505.

Voor wie is een leenrolstoel bestemd?

De leenrolstoel is bestemd voor inwoners van Wesepe en omgeving die af en toe een rolstoel nodig hebben. U bent dus niet volledig afhankelijk van een rolstoel, maar een uitstapje maken is te vermoeiend. Met een leenrolstoel kunt u toch een middag winkelen of bijvoorbeeld een dagje op pad met de (klein)kinderen.

De service is niet bedoeld voor mensen met een tijdelijke beperking, zoals een gebroken been. Mensen die tijdelijk een rolstoel nodig hebben voor een periode langer dan zeven dagen maar niet langer dan zes maanden kunnen terecht bij een uitleenservicepunt.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het is de bedoeling dat u vooraf een rolstoel reserveert. Hiervoor kunt u terecht bij de beheerder van de rolstoelpool, de heer Jan Wichems uit Wesepe. Als u de rolstoel ophaalt, wordt aan u een handtekening voor ontvangst gevraagd.

Deel dit
Mail
Bellen