Veel geïnteresseerden duurzame (starters)woningen Zonnekamp Oost

Op 19 maart vond de informatiebijeenkomst plaats over de duurzame (starterswoningen) op Zonnekamp Oost. Ruim 80 bezoekers woonden de presentatie bij van aannemersbedrijf Bongers, installatiebedrijf Morrenhof-Jansen, Vrielink Makelaars en Rabobank Salland. Na afloop van de presentatie konden de aanwezigen hun vragen stellen bij de genoemde partijen en aan de medewerkers van de gemeente.

Start inschrijving

De bijeenkomst was tevens het startsein voor de inschrijving op deze woningen. De inschrijvingen verlopen via Vrielink Makelaars, info@vrielinkmakelaars.nl of telefoonnummer 0570-591007. Zij kunnen u alles vertellen over dit project, de procedure en planning.

Betaalbare, duurzame (starters)woningen op Zonnekamp Oost in Olst

Door de economische crisis en de nieuwe visies van het Rijk wat betreft het verstrekken van hypotheken heeft de gemeente Olst-Wijhe gekeken naar de mogelijkheden voor starters op de woningbouwmarkt in de gemeente. Bouwbedrijf Bongers kwam in samenwerking met Vrielink makelaars en installatiebedrijf Morrenhof-Jansen met een passende oplossing: betaalbare, duurzame starterswoningen op Zonnekamp Oost in Olst. Door de realisatie van goedkope, duurzame starterswoningen, wordt de huizenmarkt van onderaf gestimuleerd en wordt de doorstroming van de huizenmarkt weer op gang gebracht in de gemeente. 

Het gaat om zeer ruime (zeer) duurzame (starters)woningen van verschillende types. Voor de diverse types zijn verschillende indelingen mogelijk, zonder dat hiervoor meerkosten aan verbonden zijn. Of u nu de voorkeur geeft aan een extra slaapkamer of aan een inloopkast, het kan allemaal. De woningen in fase 1 liggen aan de oostkant van woonveld A in Zonnekamp Oost. Dit zijn duurzame woningen, maar hebben niet de extra voorzieningen als bij de zeer duurzame woningen, zoals de warmtepomp. Wel hebben deze woningen de zonnepanelen, de duurzame isolatie (zowel thermisch als akoestisch), de Co2 ventilatie en de douchepijp-warmteterugwinning. De woningen zijn standaard ook al voorzien van een bijkeuken.

Echte startersprijzen

De prijzen voor de starterswoningen van fase 1 zijn vanaf € 139.900,- vrij op naam (dat wil zeggen, inclusief alle bijkomende kosten, zoals notaris- en kadasterkosten). De twee-onder-éen-kap-woningen met dezelfde voorzieningen in dit gebied zijn vanaf € 225.000,- vrij op naam.De woningen in fase 2 en 3 liggen aan de westzijde van het woonveld A op Zonnekamp Oost. Deze zijn super duurzaam (ook wel passieve huizen genoemd) met een energieprestatie van 0,3. Dit is revolutionair op de startersmarkt. Deze woningen zijn voorzien van o.a. een warmtepompinstallatie, vloerverwarming en vloerverkoeling (zowel op de begane grond en als op de verdieping), driedubbele beglazing, zonnepanelen, zeer duurzame isolatie zowel thermisch als akoestisch, duurzame gemetselde en groene erfafscheidingen en zonnepanelen. De prijs voor deze passieve woningen met dus zeer lage energielasten bedragen is € 165.500,- vrij op naam. Aangezien de energielasten de komende jaren alleen maar stijgen is dit voor de starter zeer interessant.

Starterslening

Bovendien verstrekt de gemeente Olst-Wijhe voor deze woningen een starterslening voor degenen die daarvoor in aanmerking komen. De gemeente Olst-Wijhe biedt jonge inwoners met deze starterslening de mogelijkheid om de woonlasten van hun eerste koopwoning te verlagen. Met deze lening kunt u mogelijk toch de woning kopen die u op het oog heeft. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor de starterslening? Kijk dan op de website www.olst-wijhe.nl/starterslening of op www.svn.nl. Daar kunt u een proefberekening maken.

Samenwerking

Vrielink Makelaars bracht met Bouwbedrijf Bongers uit Dalfsen in contact met de gemeente. Binnen de makelaarspraktijk bleek dat starters graag dergelijke woningen willen kopen, maar weinig ervaring hebben op de woningmarkt. Bouwbedrijf Bongers kwam met een zeer uitgewerkt en duurzaam bouwplan voor 35 woningen, dat naadloos aansloot bij de wensen van de gemeente. Namelijk goedkoop en duurzaam bouwen voor starters!

Duurzaam

Bouwbedrijf Bongers werkt samen met het installatiebedrijf Morrenhof-Jansen uit Dalfsen. Samen zorgen ze ervoor dat er binnen de betaalbare startersmarkt duurzame woningen worden gebouwd met zelfs een energieprestatie van 0,3. Dit is twee keer zo hoog als de 0,6 die in het Bouwbesluit wordt genoemd. Door verwarming met aardwarmte, met behulp van een warmtepomp met een gesloten bronsysteem, wordt deze energieprestatie gehaald. Er wordt driedubbele beglazing toegepast, die er mede voor zorgt dat de waarde van de isolatieschil wordt verdubbeld. In de daken worden zonnepanelen verwerkt en de woningen zijn voorzien van een douchepijp warmteterugwinning, die het water voorverwarmt en opslaat.

Deel dit
Mail
Bellen