Informatiebijeenkomst duurzame (starters)woningen Zonnekamp Oost

Onlangs hebben we u geïnformeerd over de plannen om (zeer) duurzame (starters)woningen te realiseren op Zonnekamp Oost in Olst. Er hebben zich inmiddels vele geïnteresseerden gemeld bij Vrielink Makelaars. Daarom is besloten om een informatiebijeenkomst te organiseren. Tijdens deze bijeenkomst wordt het project gepresenteerd en na afloop daarvan is er gelegenheid om vragen te stellen aan de gemeente, bouwbedrijf Bongers, Installatiebedrijf Morrenhof-Jansen en Vrielink Makelaars. De informatiebijeenkomst staat gepland op dinsdag 19 maart en start om 19:30 uur (inloop vanaf 19:15 uur) in de Spiegelzaal op de eerste verdieping van het Holstohus in Olst. Hebt u nu of in de toekomst belangstelling voor een echt duurzaam huis, dat ook nog betaalbaar is, u bent van harte welkom.

Echte startersprijzen

De prijzen voor de starterswoningen van fase 1 zijn vanaf € 139.900,- vrij op naam (dat wil zeggen, inclusief alle bijkomende kosten, zoals notaris- en kadasterkosten). De twee-onder-éen-kap-woningen met dezelfde voorzieningen in dit gebied zijn vanaf € 225.000,- vrij op naam. De woningen in fase 2 en 3 liggen aan de westzijde van het woonveld A op Zonnekamp Oost. Deze zijn super duurzaam (ook wel passieve huizen genoemd) met een energieprestatie van 0,3. Dit is revolutionair op de startersmarkt. Deze woningen zijn voorzien van o.a. een warmtepompinstallatie, vloerverwarming en vloerverkoeling (zowel op de begane grond en als op de verdieping), driedubbele beglazing, zonnepanelen, zeer duurzame isolatie zowel thermisch als akoestisch, duurzame gemetselde en groene erfafscheidingen en zonnepanelen. De prijs voor deze passieve woningen met dus zeer lage energielasten is € 165.500,- vrij op naam. Omdat de energielasten de komende jaren alleen maar stijgen is dit voor de starter zeer interessant.

Starterslening

Bovendien verstrekt de gemeente voor deze woningen een starterslening voor degenen die daarvoor in aanmerking komen. De gemeente biedt jonge inwoners hiermee de mogelijkheid om de woonlasten van hun eerste koopwoning te verlagen. Met deze lening kunt u mogelijk toch de woning kopen die u op het oog heeft. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor de starterslening? Kijk dan op de website www.olst-wijhe.nl/starterslening of op www.svn.nl. Daar kunt u een proefberekening maken.

Samenwerking

Vrielink Makelaars bracht de gemeente Olst-Wijhe in contact met Bouwbedrijf Bongers uit Dalfsen. Binnen de makelaarspraktijk bleek dat starters graag dergelijke woningen willen kopen, maar weinig ervaring hebben op de woningmarkt. Bouwbedrijf Bongers kwam met een zeer uitgewerkt en duurzaam bouwplan voor 35 woningen, een plan dat naadloos aansluit bij de wensen van de gemeente. Namelijk goedkoop en duurzaam bouwen voor starters! Bouwbedrijf Bongers werkt samen met Installatiebedrijf Morrenhof-Jansen uit Dalfsen. Samen zorgen ze ervoor dat er binnen de betaalbare startersmarkt duurzame woningen worden gebouwd met zelfs een energieprestatie van 0,3. Dit is twee keer zo hoog als de 0,6 die in het Bouwbesluit wordt genoemd.

Interesse?

Hebt u belangstelling of wenst u meer informatie over deze duurzame of zeer duurzame woningen op Zonnekamp Oost? Neemt u dan gerust contact op met Vrielink Makelaars via info@vrielinkmakelaars.nl of via telefoonnummer 0570 - 59 10 07.  

Deel dit
Mail
Bellen