Inzameling schoon tak- en/of stamhout

Eind maart verzamelt de gemeente schoon tak- en/of stamhout. Schoon tak- en/of stamhout is een waardevolle grondstof. Daarom willen wij deze grondstof apart inzamelen, chippen en dan gebruiken als brandstof voor de houtkachels in de gemeente. Naast de minicontainer en de tuinzak is dit een extra service om schoon tak- en stamhout in te zamelen. Per 1 januari is het nl. niet meer toegestaan om te branden, tenzij het een paas- en of vreugdevuur is, waarvoor een vergunnig is verleend.

Wat en hoe

Het tak- en/of stamhout wordt afhankelijk van de hoeveelheid op twee manieren verzameld:

1.
Heeft u minder dan 4 m3 (minder dan twee aanhangers) dan kunt u vanaf maandag 18 maart en vóór 26 maart uw schone tak- en/of stamhout gratis brengen naar de volgende locaties:

  • Gemeentewerf Wijhe, Industrieweg 8 in Wijhe            
    openingstijden:  maandag t/m vrijdag van 08:00 - 13:00 uur
  • Dé-Gé Olst, Meente 11 in Olst                                      
    openingstijden maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur
  • Buurthuis in Welsum op de parkeerplaats
    zaterdag 23 maart en maandag 25 maart

Let op! Alleen schoon tak- en/of stamhout kan worden gebracht. Geen boomstobben, gras- of bladafval.

2.
Heeft u méér dan  4 m³  (ongeveer twee aanhangers), dan kunt u tot en met maandag 25 maart 17:00 uur een afspraak maken bij het ROVA klantcontactcentrum, via telefoonnummer 038 - 427 37 77 of via e-mail klantenservice@rova.nl. Het hout wordt dan op 27 of 28 maart gratis bij u opgehaald. Als u het hiervoor kiest, volg dan de volgende aanbiedregels:

  • het tak- en/of stamhout heeft een minimum lengte van 1,5 meter
  • het ligt netjes gestapeld in één richting met het dikke eind naar de weg toe er zitten geen boomstobben, zand, gras en blad tussen
  • het hout ligt vóór dinsdag 26 maart aangeboden op een voor de vrachtauto begaanbare weg langs de openbare weg wordt één meter berm vrijgehouden voor het verkeer

Als het aangeboden tak- en/of stamhout niet ‘schoon’ is en niet voldoet aan bovenstaande eisen, kan het niet worden opgehaald. U moet dan zelf zorgen voor afvoer naar bijvoorbeeld het afvalstation van ROVA. Het storten van grof tuinafval is gratis. U kunt ook gebruikmaken van de ROVA Tuinzak.

Recyclebaar materiaal úit de grijze container

Onder het motto ‘Afval scheiden is goud!’ zetten we de komende jaren ook verder in op het verbeteren van de gescheiden inzameling van tuinafval. Het doel is om alle materialen zo duurzaam mogelijk te benutten. De gescheiden inzameling van grof tuinafval is hiervan een goed voorbeeld. Als de inzameling van schoon tak- en stamhout succesvol is en voorziet in een behoefte, dan houdt de gemeente volgend jaar waarschijnlijk weer zo’n actie.

Deel dit
Mail
Bellen