Buurtbus Olst-Broekland

Na het succes van de buurtbus Wijhe-Raalte (buslijn 563) is het traject vanaf 12 december 2012 uitgebreid met de buurtbuslijn Olst-Raalte (buslijn 594). Deze buurtbus rijdt vanaf Olst via Boskamp en Middel naar Broekland. De buurtbussen 563 en 594 komen beide gelijktijdig aan in Broekland, waardoor reizigers makkelijk kunnen overstappen en de reis kunnen vervolgen naar Raalte of Wijhe of andersom. De passagier kan met één kaartje een reis maken tussen Olst-Raalte of tussen Wijhe-Raalte. Route en dienstregeling zijn te vinden op de website www.buurtbuswijheraalte.nl.

De buurtbusvereniging Wijhe-Raalte die in 2010 gestart is met de lijn Wijhe-Raalte beheert nu ook de lijn Olst-Raalte. Met deze twee buurtbuslijnen is er een goede openbaarvervoersverbinding tussen de buurdorpen Olst en Raalte en het tussenliggend gebied gerealiseerd. Diverse verzorgingshuizen, winkels en markten in Olst (op vrijdag), Wijhe (op dinsdag) en Raalte (op woensdag) zijn nu goed bereikbaar. Daarmee gaat een langgekoesterde wens van de gemeente en inwoners in vervulling. Het grote voordeel van het reizen met de buurtbus is dat de passagier ook op andere plekken langs de route mag opstappen dan bij de bekende haltepaal: even duidelijk zwaaien en de bus stopt voor u!

Pilot

De verbinding vanaf Olst zal zich in het eerste jaar moeten bewijzen. De provincie Overijssel stelt een ondergrens van minimaal 400 passagiers per maand. Wordt dit aantal niet gehaald, dan is het project niet levensvatbaar en zal worden opgeheven. De lijn Wijhe-Raalte heeft zijn bestaansrecht al bewezen: in 2012 vervoerde deze ruim 18.500 passagiers.

Route en dienstregeling zijn te vinden op de website www.buurtbuswijheraalte.nl.

Deel dit
Mail
Bellen