Platform Duurzaamheid trapt af

Samenwerken, handen uit de mouwen, doelgericht en nieuwsgierig waren afgelopen donderdag de meest gebruikte woorden om het platform Duurzaamheid te omschrijven. De elf leden van het nieuw gevormde platform Duurzaamheid kwamen voor het eerst bijeen om vorm, inhoud en doel van het platform helder te krijgen.

Wat betreft de gemeente is het duurzaamheidsplatform van belang bij de realisatie van duurzaamheid in Olst-Wijhe. Het platform is een katalysator tussen gemeente en samenleving. Er is voor dit jaar een budget van € 13.000,- beschikbaar voor het platform om zelf slagvaardig aan de slag te gaan. Dit bedrag heeft het platform donderdagavond in de vorm van een cheque uit handen van wethouder Cor van den Berg ontvangen.

Het is de bedoeling dat het platform in deze opzet werkt tot 2015. Tien leden zitten op persoonlijke titel in het platform. Zij willen kennis en enthousiasme op het gebied van duurzaamheid overdragen en toepassen.
De gemeente is als partner lid van het platform, maar heeft geen actieve rol. Wel ondersteunt en faciliteert zij het platform waar dat nodig is.

U kunt de activiteiten van het platform volgen via de media en de nieuwsbrief Duurzaam Olst-Wijhe. Voor de nieuwsbrief kunt u zich aanmelden via de website van de gemeente.

Deel dit
Mail
Bellen