Buurtbus Wijhe-Raalte rijdt extra in winterperiode

Vanaf 9 december rijdt een extra buurtbus tussen Wijhe en Raalte. Naast de normale dienstregeling vertrekt een extra bus om 7:25 uur vanaf halte Ballorig in Wijhe, die rechtstreeks naar de haltes Langkampweg en het station in Raalte rijdt.

De buurtbusvereniging Wijhe-Raalte, die op vrijwillige basis de openbare vervoersverbinding verzorgt tussen Wijhe en Raalte, zet hiervoor haar versterkingsbus in. Dit om vroege passagiers, veelal scholieren, extra van dienst te kunnen zijn en om te voorkomen dat er te weinig passagiersplaatsen zijn tijdens de normale dienstregeling in de winterperiode. Deze extra dienstlijn wordt vanaf 9 december 2013 ingezet tot een nog nader te bepalen eindtijd. Kijk voor meer informatie op: www.buurtbuswijheraalte.nl.

De buurtbus heeft normaal gesproken een vervoerscapaciteit van acht passagiers. In de winterperiode heeft de buurtbus een grotere aanvoer van passagiers op de lijn Wijhe-Raalte. Nu de pilotlijn van de buurtbus tussen Olst-Raalte is vervallen, verwacht de vereniging meer passagiers uit Olst, die per lijnbus of trein naar Wijhe reizen om daar over te stappen in de buurtbus naar Raalte.

Deel dit
Mail
Bellen