Elshof wordt landschappelijk versterkt

Een werkgroep heeft de buitenkant van de buurtschap Elshof bekeken. Dit heeft geleid tot een aantal concrete projecten om de kom van de buurtschap landschappelijk mooier in te passen.

De werkgroep is enthousiast aan de slag gegaan. Veel projecten gaan nu in uitvoering. De provincie en de gemeente hebben hiervoor budget beschikbaar gesteld.

De werkgroep bestaat uit: negen inwoners van de Elshof, Gerdien Smit landschapsontwerper en Jetty Looijenga projectleider en Landschapscoördinator Salland. Op 11 april 2013 is de werkgroep samen met Gerdien Smit en Jetty Looijenga rond de kom van de buurtschap gewandeld om verbeteringskansen te benoemen. Dat heeft geresulteerd in een aantal concrete deelprojecten. De landschapsontwerper heeft de genoemde kansen uitgewerkt in verbetervoorstellen. Die zijn tijdens de bewonersavond van 3 juli 2013 gepresenteerd. De reacties tijdens die avond waren overwegend positief. De resultaten zijn door Odin Landschapsontwerpers uit Nijverdal opgenomen in het rapport Dorpsrand Elshof. Dit rapport is in te zien op www.buurtschapelshof.nl.

Uitvoering deelprojecten
De werkgroep is met de gemeente en hovenier Guus Schutte druk bezig  geweest om de deelprojecten zover uit te werken dat ze kunnen worden gerealiseerd. Niet alle deelprojecten worden ook daadwerkelijk uitgevoerd; dit is afhankelijk van de grondeigenaar.

Nu van start
De projecten waarbij beplanting wordt aangebracht gaan, als het weer meewerkt , begin december 2013 in uitvoering. Op zaterdag 7 december wordt het plantmateriaal geleverd. Tussen 9.00 uur en 11.00 uur kunnen de deelnemers het plantmateriaal afhalen. Wethouder Cor van den Berg helpt bij de uitgfite. Indien u mee wilt helpen om de planten in de grond te zetten bij de diverse deelnemers, kunt u zich melden bij Frank Schumacher, tel. 0572-330288.

De volgende projecten worden uitgevoerd:

  • Zicht op erven
    Voor diverse erven en tuinen in de dorpsrand van Elshof heeft hovenier Guus Schutte een groenadvies opgesteld. Zo’n negen (!) erven krijgen op 7 december het streekeigen plantmateriaal geleverd.
  • Inpassen buurthuis
    Door de zonnepanelen op het dak is het niet mogelijk om hoge beplanting rond het buurthuis aan te brengen. Die zouden de zon te veel tegenhouden. Gekeken wordt nog of de betonrand aan de noordzijde een donkerder kleur krijgt.
  • Inpassen Elshofschool
    Het groen langs het hekwerk van het schoolplein wordt aangepakt in de hoop dat de haag en de bomen daarna beter aanslaan. Ook het hoekje ervoor met de nutsvoorzieningen wordt netter ingericht. Er wordt nog gekeken naar het beschilderen van het transformatiehuisje naast de school. Het idee is om met schoolkinderen hiervoor een ontwerp te maken. De eigenaar van het transformatiehuisje, Enexis, staat hier positief tegenover.
  • Achterkanten zuidelijke deel Elshof
    Bij twee adressen heeft de hovenier een plan gemaakt om de achterkant van de tuin door beplanting meer te laten aansluiten op het aangrenzende landschap.
  • Beplanting langs de wetering
    Gekeken wordt nog of er in het kader van dit project beplanting tussen de Elshof en de wetering (voor de bocht naar de molen) kan komen.
Deel dit
Mail
Bellen