Petje af voor Oma Chill

Wat doe je als er jongeren voor je huis rondhangen? Doe je niets, ga je schelden, bel je de politie of vraag je ze binnen voor een drankje? Dat laatste deed mevrouw Erna van der Ploeg.

Het gevolg was dat ze jarenlang iedere week een groep jongeren op bezoek kreeg. Voor een kop koffie, een vrolijk gesprek, een film of een gebakken ei. Bij Oma Chill kun je even jezelf zijn en hoeft er niets. Oma Chill neemt de jongens op sleeptouw mee voor een picknick, naar een informatieavond over alcohol of naar ondernemers in Wijhe voor werk. Er ontstaan mooie vriendschappen. De jongens zijn inmiddels een stuk ouder en komen niet meer wekelijks bij oma Chill.

Vaak wordt gezegd dat de burger meer verantwoordelijkheid voor zijn omgeving moet nemen. In onze gemeente zijn al heel veel voorbeelden te noemen van mensen die iets voor en met een ander doen. Mensen die de wereld vanuit zichzelf een klein beetje mooier en beter maken.

Mevrouw Van der Ploeg is een mooi voorbeeld van hoe mensen in een buurt iets voor een ander kunnen betekenen. Deze Kersttijd is goed moment om haar eens in het zonnetje te zetten. Dit gebeurde met bloemen en koffie met gebak bij de burgemeester samen met een paar van ‘haar’ jongens en de heer Gerrit Boomgaard (AH Wijhe), die één van de jongens in dienst heeft genomen.

Deel dit
Mail
Bellen