St.Aloysius school en Meestershuus Boskamp fysiek verbonden

In de afgelopen maanden is hard gewerkt om de St.Aloysius school te verbinden met het naastgelegen Meestershuus in de Boskamp. “Deze verbinding van schoolgebouw met een multifunctionele accommodatie is een logische stap.”, aldus het schoolbestuur van mijnplein.

Hierdoor wordt passend bij de schaal van het dorp een Brede School in Boskamp gerealiseerd met de elementen van een kulturhus. Door bundeling van functies en ruimten wordt een nieuwe impuls gegeven aan het voorzieningenniveau van de gemeenschap Boskamp. Met de overname van het Meestershuus is één gebouw ontstaan en is het mogelijk om een leerplein in de school te creëren. De school krijgt daarnaast ook de beschikking over twee gespreksruimtes op de verdieping van het Meestershuus. Deze ruimtes kunnen onder andere gebruikt worden voor remedial teaching, GGD, logopedie en dyslexiebehandeling. Op de begane grond beschikt de school over een multifunctionele ruimte.

Al  jaren werd er geworsteld met de beschikbare ruimte op de Aloysiusschool. Ook het Meestershuus was toe aan verandering. Daarom is een aantal ruimten verbouwd en prachtig gerenoveerd, zodat de multifunctionaliteit (ook van de school) aanzienlijk is toegenomen.

De St. Aloysiusschool  beseft  dat zij een belangrijke rol kan spelen in de leefbaarheid van de gemeenschap Boskamp. Het gehele complex wordt beschikbaar gesteld voor allerlei activiteiten die op de Boskamp plaatsvinden. Om dit te realiseren is de school in gesprek met de Belangengroep Beter Boskamp. Daarnaast zijn er momenteel typelessen in het Meestershuus op de woensdagmiddag en vindt een eerste oriëntatie plaats met de bibliotheek over de bieb op school. Ook wil de school in contact komen met andere belangstellenden. De nieuwe gerealiseerde Brede School St. Aloysius is een verbindende factor voor de gemeenschap Boskamp. Aan dit project hebben het schoolbestuur van mijnplein, het schoolteam en de gemeente Olst-Wijhe hun bijdrage geleverd. Het resultaat mag er zijn en zou niet mogelijk zijn geweest zonder de medewerking van velen en dankzij een subsidie van de Provincie Overijssel. De officiële opening vindt plaats in februari 2014.

Deel dit
Mail
Bellen