ROVA wijzigt afvalinzameldagen

Per 1 januari 2014 voert de ROVA wijzigingen door voor de inzameldagen van het gft-afval, het plastic en de grijze- en blauwe (papier) container.

De routes die de vuilniswagen rijdt zijn gewijzigd en hierdoor ook de afvalinzameldagen. Daarom adviseren wij u op de digitale kalender te kijken of en wat er op uw adres veranderd is. De digitale kalender van de ROVA vind je hier. Op de digitale afvalkalender van de ROVA kan iedereen door postcode en huisnummer in te vullen alle afvalinformatie bekijken. Daarnaast is het in één oogopslag duidelijk wanneer de eerstvolgende inzameling is, hoe zakken besteld kunnen worden en waar de dichtstbijzijnde glas- en textielcontainer staat. Mensen die graag de papieren kalender ontvangen, kunnen deze aanvragen via het klantcontactcentrum van ROVA, telefoonnummer 038-4273777.

De ROVA-app

Naast de digitale kalender kunt u ook gebruikmaken van de gratis ROVA-app voor de smartphone. Hiermee zijn de inzameldagen altijd binnen handbereik. Ook is er de mogelijkheid om een herinnering in te stellen, zodat u een seintje krijgt wanneer de container aan de weg moet. Daarnaast vindt u er ook aanvullende informatie over waar de afval- en grondstoffen naar toe kunnen en wat er dan mee gebeurt. De app is er voor iOS- en Android-telefoontoestellen en is gratis te downloaden in de Appstore en Playstore.

Papieren afvalkalender

ROVA wil graag iedereen stimuleren en helpen met het zo goed mogelijk scheiden van het huishoudelijk afval. Door u van informatie te voorzien over de verschillende afvalsoorten en te laten zien waar wat bij hoort, wordt dit gemakkelijker gemaakt. In 2014 wordt de papieren kalender niet meer ongevraagd toegezonden. Mensen die graag de papieren kalender ontvangen, kunnen deze aanvragen via het klantcontactcentrum van ROVA, telefoonnummer 038-4273777.

Deel dit
Mail
Bellen